Educatief medewerker Natuurcentrum Arnhem

Natuurcentrum Arnhem zoekt een educatief medewerker

Ben jij een ervaren en gedreven educatief medewerker met kennis van natuur en milieu? En wil je werken in een natuurlijke omgeving: onze twee educatieve stadsboerderijen in Arnhem? Dan heb je vast interesse voor de functie van educatief medewerker bij Natuurcentrum Arnhem.

Wat doet Natuurcentrum Arnhem?

Natuurcentrum Arnhem verzorgt en coördineert educatie op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid in Arnhem. Onze educatief medewerkers geven educatie rondom thema’s variërend van de herkomst van ons voedsel tot kringloop in het bos.

Beleven, ontdekken en bezig zijn met de natuur staan centraal bij het ontwikkelen van kennis over en respect voor die natuur. Daarmee staat het aan de basis van een duurzame levenshouding. De doelgroepen zijn onder andere het onderwijs, de bezoekers van de stadsboerderijen en de mensen in de wijk.

Wat doet een educatief medewerker?

Het werkveld zijn alle scholen in Arnhem, de stadsboerderijen én de stad.

Je geeft les aan basisschoolleerlingen op het gebied van natuur- en milieu. We verwachten dat je lesmateriaal  ontwikkelt en adviseert over educatie-vraagstukken op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Daarnaast verbindt je het onderwijs met andere partijen in de stad. Bovendien zorg je voor de totstandkoming en realisatie van projecten en stuurt daarop.

Wat vragen wij van je?

Je hebt een PABO-opleiding of een relevante HBO-opleiding op milieukundig, biologisch gebied. Natuurlijk heb je lesbevoegdheid en ervaring met het werken in of met het basisonderwijs, bij voorkeur met de bovenbouw.  Ook heb je praktische kennis in het veld.

Je bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het onderwijs en de maatschappij. De mogelijkheden van digitale middelen in de lessen zijn bekend bij jou.

Je kunt zelfstandig, maar ook in teamverband werken. Enthousiasme, flexibele houding, initiatiefrijk, organisatorisch talent, vraaggericht en planmatig werken zijn kenmerken die op jou van toepassing zijn.

Herken je jezelf, dan zoeken we jou!

Wat mag je van ons vragen?

Een dienstverband via een payroll constructie voor 24 uur per week.

Tijdelijke uitbreiding is mogelijk, wanneer er sprake is van projecten.

Afhankelijk van opleiding en ervaring vindt inschaling plaats tussen het minimum van aanloopschaal 8 en het maximum van schaal 9.

In eerste instantie is er sprake van een tijdelijk dienstverband tot 1 januari 2017.

Hoe toon je je interesse?

Stuur vóór 1 mei 2015 een brief naar Natuurcentrum Arnhem, t.a.v. Monique Verstraten,

Ruitenberglaan 4, 6826 CC Arnhem (of mail die naar monique.verstraten@arnhem.nl, met vermelding van Educatief medewerker). Stuur je CV mee.

Wil je eerst nog informatie over deze functie of de procedure? Bel dan met Monique Verstraten, afdelingshoofd Natuurcentrum, telefoon 026 – 377 54 92.

Hoe gaan we verder?

Wanneer je behoort tot de geselecteerde kandidaten, krijg je een uitnodiging voor een gesprek met vertegenwoordigers van Natuurcentrum Arnhem op 12 mei. Vervolgens vragen we een aantal kandidaten een zelfontwikkeld les idee te presenteren op 19 mei. Natuurcentrum Arnhem maakt 26 mei de definitieve keuze voor een educatief medewerker. Word jij dat?

Plaats een reactie